Avslutning

Nu är det jullov - fyfan vad skönt (även om jag fortfarande inte kan slappna av, jag har saker att göra under lovet och skolrelaterade saker att oroa mig över som jag inte kommer få veta hur det blir med förrän i januari. Way to ruin the holidays).


Jånni, Fliz, JagFliz, Jånni


Put on my blue suede shoes, and I boarded the plane


Walking in Memphis - Calle Kristiansson
Marc Cohns version gick inte att hitta på youtube, så jag tog Calles.


Kort dag i skolan, började nio och var klar till tio. Prov i liberalism, jajamän och hoppsan vad dåligt det gick.

Fråga 9, liksom. "Välj ett samhällsproblem och argumentera för en lösning ur ett nyliberalt perspektiv" ungefär. Jag är ju exceptionellt dum, så jag babblade något i stil med "Fattigdom - eftersom jag är liberar tror jag på en nedsippringseffekt som jag inte riktigt kan förklara och dessutom måste inkomstskillnader inte vara dåligt!!". Om jag får G blir jag faktiskt ledsen, ty då visar det på dåligt omdöme från Eunices sida. Och det skulle göra mig besviken, jag har väldigt mycket respekt för Eunice.

Sen ut och göra stan plågsam med Fliz och Jånni, it was all very awesome. Vi drog till Malmö och förvandlades till snögubbar, sen fjantade vi oss en hel del och skränade de få rader vi kan ur Walking in Memphis. Jag älskar mina vänner.

Hem och "plugga naturkunskap". Vilket innebär att jag har läst alldeles för få sidor och börjar bli lite stressad. Prov imorgon, i kemi och skit och mög. Helvete, säger jag bara.

Ur naturkunskapsboken: "Vid en alkoholhalt i blodet på 3-4 promille inträder total medvetslöshet. Uppgår alkoholhalten till ca 5 promille kan hjärnstammen bli så bedövad att andningen och hjärtverksamheten upphör. Man dör."

Det är nästan värt de cirka 40 sidor jag har läst, bara för att få läsa det stycket.


Världen är en sjuk, vidrig plats

Hörde precis från mamma:

En konstnärssnubbe fick för sig att det vore en jätterolig idé att utföra ett litet experiment - så han placerade ut en mixer med tillgänglig startknapp någonstans (vet inte var, men någon allmän plats). I mixern simmade en guldfisk runt.

Till slut var det någon som tryckte på startknappen.

Experiment slutfört, ett stort steg framåt för konsten och likaså för vetenskapen: det råder ej längre någon tvivlan om att människan är ondskefull som inget annat djur. Jag önskar båda två så mycket lidande man någonsin kan uppleva i livet.

Jag gick raka vägen upp på mitt rum och satte mig på min säng och började grina. Jag kan inte för mitt liv förstå hur man kan vara så sjuk, så vidrig, så kallblodig, så... Orden räcker inte till.

Jag vill inte leva i en värld där människor är så grymma, så onda.

Vad är det för fel på folk?!


The Heroin Diaries


Life Is Beautiful - Sixx:A.M.

Idag har jag mest läst i The Heroin Diaries: A Year in the Life of a Shattered Rockstar, den är skitbra. Läs den!

Det är Nikki Sixxs dagboksanteckningar under ett år (86-87), med kommentarer från honom själv och människor omkring honom. Det handlar främst om hans drogberoende, och annars om hans vardagliga liv (han levde inget Svenssonliv direkt...).

Man behöver inte vara ett Mötley/Sixxfan för att uppskatta den. Jag har knappt lyssnat på Mötley alls, men jag tycker ändå att den är väldigt bra. Jag kan dock tänka mig att den blir ännu bättre om man är ett fan.

Harry Potter-beroende

Hur jag spenderat dagen:
1. Läst Heroin Diaries
2. Läst Harry Potter
3. Läst i min naturkunskapsbok

Jag är helt störd i huvudet. Jag har faktiskt gått runt hela dagen och önskat att det kunde vara måndag, så att jag kan få tag i HP6 som ligger i skåpet i skolan. Eh, wtf. Dessutom har jag nästan gjort en planering över hur jag ska få femman att räcka resten av dagen och imorgon (38 sidor kvar).

Liksom, jag har en hel del att göra (skolgrejer) i helgen, och jag borde verkligen inte önska att tiden ska gå fortare. Jag hade till exempel kunnat använda den här dagen till att plugga inför mina tre prov istället för att bara dryga ut allt så att tiden ska gå snabbare.

Jag fattar det inte. Harry Potter?!


Hektiskt

Blä. Jag säger det igen: när jullovet kommer blir det till att grina av lättnad. Jag tror jag ska smälla av, hur kan vi ha så jävla mycket att göra hela tiden?

Nationella i matte B idag, trodde det skulle gå katastrofalt, men det gick bara dåligt - så vitt jag kan bedöma. Sen drog jag till Malmö och gick vilse med Felicia och Adler - det var ganska trevligt, fastän Felicia betedde sig som den största idioten i världshistorien.

Imorgon blir det Köpenhamn med klassen. Vi ska gå på Climaforum09 och lyssna på massa intressant prat, blir nog skitkul. Hoppas dock att jag faktiskt kan hänga med på vad folk säger - det kommer vara på engelska, garanterat kryddat med någon alldeles omöjlig brytning. Ah well, låt oss hoppas på det bästa och inte sörja i förtid.


Egentlingen borde jag läsa på om Cop15 nu, eftersom vi har en läxa gällande det. Men jag vill nog hellre krypa ner i min säng och läsa HP5 eller The Heroin Diaries. Alltså är det troligen vad som kommer hända. Öva självkontroll  - kanske något jag borde skriva bland mina nyårslöften?


Höhöh

Bara jag som ser det roliga i att mamma och mormor igår var rörande överens om att Frida inte är en sån som gnäller?

Ensam i huset, folket är i Malmö. Vet inte riktigt hur jag bäst tar till vara på denna unika möjlighet att vara helt ensam, jag får fundera på saken. En sak som jag inte kommer lägga allt för mycket tid på är väl läxor, trots att högarna bara växer. När det blir jullov kommer jag lätt grina av lättnad.


Humor

David sa att han tyckte att det skulle vara roligt om jag började teckna, precis som han. Jag skissade upp ett prov, för att man skulle få en idé över min talang. Jag blev väldigt nöjd, men David hade inget annat än kritik att erbjuda.Lecksor

Som alltid, då alltså. Jag har en grym jävla hög med läxor, och ingen som helst ork att ta tag i det. Det enda som jag faktiskt kände mig pepp på att sätta i gång med var historieläxan (nån skriv-hundra-sidor-om-fucking-jävla-källkritik-grej).

Såklart har jag inte papprena till det, ty de lämnades i skolan.

Otur, kallas det.

O fasansfulla värld

Fem grejer. Sen får det räcka.

1. Internet. Ta bort det. Ingenstans finns det vettiga värderingar. Åsikter. MÄNNISKOR.

2. Mamma och Albin har käkat upp mina chips, upptäckte jag nyss. Så GÖR man bara inte.

Jag: Ingen mening att vi köpte den där avokadon. Chipsen är slut.
Mamma: Jaa, jag och Albin har ätit lite av dina chips.
Jag: Eh. De är slut nu i alla fall.
Mamma: Nja, slut är de väl inte direkt...

Påsen är tom.

3. Nyss kom jag att tänka på skolan. Mina läxor. Prov. Inlämningar. Jag började grina.

4. Jag skulle verkligen behöva gå ner i vikt, men fy satan vad trögt det är. Fast min nyliga (och ännu inte helt passerade) sjukdom verkar faktiskt ha fört med sig en bra sak: jag verkar ha gått ner lite. Awesome. Fast något som stör mig enormt är att jag har konsulterat flera olika (olika även i den benämningen att de visar olika - på flera kilo) vågar under olika perioder under det senaste året. Vilket gör det väldigt svårt att veta
a) vad jag väger
b) när jag har gått upp och ner
c) och hur mycket jag möjligtvis kan ha gått upp eller ner

5. Jag önskar att jag kunde vara lika ignorant och trångsynt och korkad som resten av befolkningen. FAN vad mycket lättare det vore.

Körtelfeber

Jag känner mig i stort sett frisk nu.

Och den ljusa sidan: man ska tydligen bara kunna få körtelfeber en gång. Lika bra att ha det gjort.

Stressad som fann och underligt luddig i huvudet. Har varit borta från vardagen lite för länge, eller nåt. Missa en vecka i skolan är inte bra, särskilt inte just nu när vi har läxor och prov upp till öronen.

Såklart har jag jobbat tånaglarna av mig för att hålla jämn takt med mina kamrater. Hrm. Kanskekanskemöjligtvis har jag spenderat dagarna med att ligga på min säng och läsa Harry Potter istället.

Låtom oss rösta om saken.

RSS 2.0