Om det vore så väl

"För man måste inte vara så duktig. Man måste inte ens göra sitt bästa, det kan räcka att bara vara lite halvbra. Man får göra bort sig, man får bli för full, man får ha fel. Man får göra fel. Smetigt rött läppstift är okej, och det är okej att klä sig fult, vara ful, dum, okunnig, tråkig. Man behöver inte veta vad man håller på med. Åååh, tänk om det fanns en blaska som spred det budskapet på riktigt."

http://www.aftonbladet.se/debatt/article5759080.ab


Frida = felkonstruktion?

Varför anses man vara en bättre människa om man hellre festar än sitter framför sin dator? Eller sminkar sig och köper snygga kläder som är smickrande för ens kroppsform, istället för att köra på osminkat och en stor t-shirt och mjukisbyxor? Eller om man är social och framåt och på istället för blyg eller tillbakadragen eller bara ägare till ett visst mått av värdighet? Varför ska man behöva skämmas över att inte vara de första sakerna?

Varför skulle jag helst inte erkänna att jag spenderar de flesta av mina helger med att sitta hemma, läsa böcker, göra läxor ibland, kolla på film, gå ut med hunden då och då, umgås med min lillebror, sitta framför datorn ibland?

Att jag aldrig går på fester, att jag kan räkna min bekantskapskrets på ena handen, att jag inte känner särskilt många människor utan är rätt ointresserad av andra än mina närmsta vänner?

Jag dricker inte.
Jag hatar att dansa.
Jag tycker inte om att prata med människor jag inte känner.
Vilket är ganska passande, eftersom jag ändå bor mitt ute i ödemarken och har en halv mil till närmsta busshållsplats vilket gör socialisering plågsamt redan innan det börjat.

Jag + skola = ångest

Jag är inte van vid detta. Skrivkramp, sure. Oförmåga att motivera mig själv att börja innan det är absolut livsnödvändigt, absolut. Undvikande av äkta engagemang, ointresse, lathet - allt det där är vardagsmat.

Men jag är inte van vid att sitta så här, tre dagar innan en stor inlämning och inte ens ha en aning vad jag ska skriva om. Även om jag mirakulöst nog förvandlades till en överambitiös supermänniska helt plötsligt skulle jag aldrig hinna, aldrig kunna. Har inte ens fixat något material, då hjälper det inte hur mycket man än vill läsa det.

Är jag inte klar på tisdag med första delen blir läraren inte glad. Jag lämnade inte in förra gången heller. Sista delen av inlämningen är nästa tisdag. Är jag inte klar då blir det IG, åtminstone på det här momentet.

Ibland tänker jag att Fan vad korkad jag är, varför GÖR jag det inte bara och skaffar mig ett bra betyg, så har jag det sen?

Ibland tänker jag att inget är värt den här tortyren, att ett IG är ett lågt pris för att slippa göra skiten.

Sen tänker jag att hur det än går med detta arbetet, så har jag hundra likadana framför mig.

Jag hatar min skola.


-


This is a call - Thousand Foot Krutch

Idag: Lund med...

...Tette ofc, finns ingen annan i mitt liv.

Jag blir sjutton om lite mindre än en månad. Ännu ett år, inga framsteg, flera misstag, ännu tröttare, mindre hoppfull och ännu mer intrasslad i principer och regler och krav.

Man kan ju tycka att eftersom det är jag själv som gör allt detta mot mig
så borde jag väl kunna sluta när som helst
men det vore exceptionellt trångsynt
och minst lika korkat

Och jag skulle lyssna på Starstrukk utan Katy Perry om jag bara kunnat hitta den. Och om jag vore en lite bättre människa
skulle jag inte lyssna på den alls.

Jag önskar

Jag önskar att det fanns någon som verkligen kände mig. Jag önskar att jag kunde låta folk lära känna mig. Jag önskar att jag kunde komma fram till vem jag är. Jag önskar att jag inte såg någon anledning till att ljuga för mig själv och andra om vad jag tycker om olika saker. Jag önskar att den personen jag vill vara inte var så långt ifrån den jag verkar vara, men ännu mer önskar jag förstås att den jag ville vara vore samma som den jag redan är.

Jag önskar att jag inte lät andra människor diktera mina levnadsförhållanden. Jag önskar att jag levde i en film eller tv-serie eller bok, där allt är perfekt till och med när det är fruktansvärt. Jag önskar att jag kunde tänka på framtiden utan att känna ångest.

Jag önskar att jag inte brydde mig det minsta lilla om något alls. Inte ens det faktum att jag inte brydde mig.


Mitt i läxorna

Spenderat två dagar hos Johan. Mamma tjurade och vägrade skjutsa mig till bussen, men vem skulle inte bli överlycklig av att få pulsa/halka fram genom snön så snabbt man kan (för att hinna med bussen) i fyra kilometer, släpandes på en proppfull ryggsäck och en dator?

Jag säger då det, vad gör man inte för att få komma hemifrån.

Nu sitter jag och försöker ta mig igenom en av mina rapporter som jag ska ha läst till tisdag (och skrivit fem sidor om). Den är fyrahundra sidor lång (yayawesomelycka!) och fullständigt omöjlig att förstå. Eller så är den kanske jättelätt och jag kan skylla på den pressande segheten som trycker på mitt huvud.

Blablabla osv osv osv

 


INTERNET!

Har internet igen, efter två veckor av mycket tveksam tillgång. Detta har jag firat med att gömma mig i min säng och läsa approximativt ett tusen sidor Harry Potter.

Vi kanske får en till hund, svårt att veta än. She's pretty, though (till höger).


Vampire Diaries och världens idioti

Såg trailern till The Vampire Diaries igår, och blev genast djupt oroad. Två snygga vampyrkillar och en tjej som hette Elena, det kunde väl inte vara...?

Jo, det var det. Den hemska, urklyschiga, genomtöntiga serien i fyra delar som jag läste när jag var typ tretton (pinsamt att erkänna även så här många år efteråt) - filmatiserad.

Och trots att det är omöjligt, absurt - den är till och med ännu sämre än bokoriginalet.

När jag hör antingen

1. Asså, den är ju bara en rip-off av Twilight. Hallå. Asså nu på sistone efter Twilight har det kommit en massa vampyrserier.

eller

2. Gud, vad bra den är! Skitspännande, och Damon är ju bara så snygg!!

vet jag att det är dags för mig att få ett sammanbrott och genomföra ett massmord på mänskligheten.

Jag hatar när människor är idiotiska. Och det är de alltid.

Och varför kan filmer och serier ALDRIG hitta på något eget, varför ska de ALLTID filma böcker? Idiotiskt, kallas det.

Godnatt. Inte för att jag kommer få sova något med de här förbannade hundarna i huset.


Om inte annat borde folk älska mig för min överlägsna musiksmak


Save Me! Said the Saviour - We Are The Ocean
Möjligtvis dålig ljudkvalitet, hur är det meningen att man ska märka det med laptophögtalare?

Idag är det läsa om Gustav Vasa som gäller (det enda jag minns från de fyrtio sidor jag läst är att hans riktiga namn var Gustaf Eriksson och att en massa tråkiga grejer hände medan han levde). Måste vara klar vid fem, vilket är väldigt tveksamt om det kommer hända.

Då blir det teater i Malmö med klassen. Blir nog kul, vi ska se Carmen. Sen kommer David, vi ska ägna hela helgen åt att skriva på vår rapport om Gustav Vasa och protestantismen som ska in på måndag. Tillåt mig att strypa mig själv.

Dessutom har jag skickat iväg David för att köpa jordnötsringar och chips, så jag kommer inte bara plågas: jag kommer bli tjock också.

Ah well, det finns väl ingen egentlig mening med att vara snygg - så det spelar ingen roll. Det är förstås hälsovådligt också, men ju fortare jag dör desto bättre.


Livet

Seeeegt går det framåt. Läxorna faller bort en efter en allt eftersom deadlines passerar. Det jobbigaste är kvar, och jag tror helt ärligt inte att jag klarar det. Men fråga mig på onsdag, then I'll know.

Jag har inget att blogga om. Jag har jobbiga läxor, en del av mina vänner retar gallfeber på mig, jag önskar dem döden. Jag är tjock, utmattad och trött på livet. Dessutom luktar jag antagligen vitlök (jag har en otrevlig vitlökssmak i munnen i alla fall).

Där har ni. Mitt liv sammanfattat till ett enda kort litet stycke. Lika patetiskt, och kommer registreras av lika få som min existens.

RSS 2.0