Burberry-halsband

Bara jag som vill ha?


Söndag

Borde göra idag:
*Läsa typ fyrtio sidor om Gustav Vasa
*Skriva klart om matspjälkningssystemet
*Bestämma vad jag ska skriva uppsats om i geografin
*Välja två dikter till svenskan, skriva en essä på två sidor

Kommer göra idag:
*Se på Sex and the city
*Läsa Harry Potter
*Äta

Jag hatar söndagar. Then again, who doesn't.

Vegeriet, btw

Förresten, jag var på Vegeriet och kollade i onsdags. Folket verkade väl trevliga, särskilt en människa som hjälpte mig slippa den fullständigt fruktansvärda upplevelsen av att finna att klockan är tolv: men du har ingen att äta med. Ännu värre: du är på en skola där du inte känner någon, och inte ens vet var matsalen ligger (och såklart är du så hungrig att du omöjligen bara kan strunta i att äta). Jag hittade två personer att äta med, och vi hade tillräckligt mycket att säga till varandra för att det inte skulle bli awkward.

Men helt ärligt? Det fick mig bara att inse hur fucking jävla awesome mina vänner är. Jag ÄLSKAR dem. Och sure, det tog ett tag för mig att börja gilla dem. Hell, jag och Johan hade svårt att tåla varandra i flera år (även om vi fortfarande tyckte om varandra och ständigt umgicks), och jag ville slå Felicia hårt i huvudet i början. Så visst, Vegerietmänniskorna är garanterat inte så som första intrycket säger mig. Men jag har ingen chans till fler intryck innan jag ska ta mitt beslut, så vad annars ska jag grunda det på?

Kökspersonalen verkade jättetrevliga och bra. Lärarna verkade också trevliga, men de två teoretiska lektionerna jag gick på (engelska och svenska) var grymt tråkiga (de var A-kurser, och utan att låta självgod måste jag säga att det var långt under min nivå. På engelskan hade jag svårt att tro att läraren inte drev med oss, så simpel nivå det var). Klassen verkar bestå av halvtöntiga tjejer, idiotiska rökluktande kaxiga fjortistyper, och tysta halvdumma killar. Vilket garanterat inte stämmer, men vad fan.

Okej, det låter väl som att det var en helt och hållet negativ upplevelse och att jag nu är helt säker på att jag ska stanna på Agardh. Så är det däremot inte. Men alla måste väl hålla med om att de dåliga sakerna alltid är roligare att tjata om (och inte desto mindre är det de man behöver prata igenom och bearbeta för att kunna komma fram till hur hemska de egentligen var och hur mycket roll de egentligen spelar).

Men vill jag gå på en skola där tjejer faktiskt stod i korridoren och skrek för att Henke Larsson kom in och åt lunch i restaurangen? (Vegeriet = en restaurang i Helsingborg, där själva matlagningslektionerna för Vegeriets mat- och hälsogymnasium äger rum. Eleverna lär sig laga mat samtidigt som de hjälper till att göra grejer som restaurangen kan sälja.)

Värdighet, finns det något som kallas.


Och att våga hoppas på nåt fint är att skjuta sig i huvudet

Jag kommer på saker jag vill blogga om ibland. Sen glömmer jag dem innan jag hunnit sätta mig vid en dator. Men när jag väl sitter här kan jag inte låta bli att skriva något, fastän jag inte har någon aning om vad jag vill säga. Resultatet ser ni varje gång ni kollar min blogg: rent jävla skitsnack. Visserligen skitsnack av högsta kvalitet, men bajs är alltid bajs - även om man sprayar guldfärg på det.

Döden mitt i vardagen

För cirka en och en halv timme sen fick jag för mig att det var på tiden att jag gick ut med min hund. Jag kan inte minnas senaste gången vi gick på en runda längre än en kvart. Sagt och gjort, på med kläder (ändå känns valda delar av min kropp som isbitar just nu) på mig och koppel på hunden och ut i Snogeholms skogar. Det var kallt och ibland rätt så jobbigt att pulsa fram genom snön, men det var mysigt och vovven tycker om att röra på sig.

Men så, helt plötsligt tvärs över leden, ett spår som sträckte sig in i skogen och försvann åt båda hållen. Fotspår från något slags hjortdjur - och stänkta omkring dem i snön tusentals små droppar av blod.

Skogen kändes inte lika fridfull längre. Promenaden var inte lika mysig. Och nästan värst av allt: ingen bryr sig. Folk betalar för att det ska fortgå. Andra tjänar pengar på det. Vissa tycker bara det är ett trevligt helgnöje.

 

Jag orkar inte mer.


Fredag, var det ja

Eftersom jag är så gränslöst cool har jag så många stekheta alternativ för hur jag ska tillbringa min fredagskväll att jag knappt kan bestämma mig.

Ska jag kolla på Sex and the city, Vänner eller Harry Potter 5?


Alltså,

vad är det för dag idag?

Intresset finns bara om man kan sätta vinst före, och några nollor efter
Medmänskligheten rimmar illa med vinstintresset, jag är ledsen


14:14

Dagens ord: Fillumenist - en som samlar på tändsticksasksetiketter


Skolbyte (och SATC)

Mycket tid går åt till att fundera. Jag ska till Vegeriet på onsdag och vara med en dag, se hur det är.

Vågar jag flytta hemifrån? Vill jag lämna tryggheten som Agardh innebär, socialt? Är det värt ett extra år i skolan? Vill jag ens laga lakto-ovo-vegetarisk mat? Det går helt emot mina etiska principer - och de som känner mig det minsta lilla vet att jag inte klarar mig utan mina principer.

Har precis laddat ner första säsongen av Sex and the city, något jag - hör och häpna - aldrig sett förut. Nu förväntar jag mig inget mindre än ett cineografiskt mästerverk.

Alldeles för mycket

Alldeles för mycket att göra.

Läxor, jobb. Även om det inte hunnit bli så illa än.
Tvinga sig själv att fortsätta leva.
Och fundera på att byta skola.

Det tar tid. Är dock inte så spännande att läsa om.

Vem bryr sig. Bloggvärlden är ändå förkastlig.


@ jånnis

Hemma hos Jånni, ingen skola idag. Vi förväntades sitta och glo på någon volleybollsturnering som hölls för de som läser idrott. Nein danke, sa vi, så nu sitter jag här och väntar på att Johan ska bli klar med sin "överraskningsfrukost". Awesome.

Vi såg Secret Window igår, rätt bra med en fruktansvärt snygg Johnny Depp. Johan blev rädd, så han vågade inte gå ut med hunden själv. Det var tröttsamt.


Förtret!

Idag har jag:
*Varit i skolan
*Ätit hummusciabatta
*Fått den förskräckliga nyheten att de underbara awesomeskorna jag verkligen ville ha har en sula av läder
*Fått veta att jag inte kan läsa psykologi om jag läser scenisk gestaltning
*Köpt tightsIdag har jag inte:
*Haft några lektioner
*Hittat någon tyllkjol
*Uppnått världsherravälde


(Klottret betyder att jag vill ha en svart.)


Två dagar, två vänner

Två senaste dagarna har varit mysiga.

Igår träffade jag Felicia i Lund, vi drog till Malmö, gick lite, tyckte det var kallt, drog till Lund och Arimans och skrattade halvt ihjäl åt oss de dummaste stockholmarna i världshistorien. Minuspoäng för att Felicia var tre timmar sen vilket orsakade mig en del köldskador och tristess.

Idag träffade jag Johan i Malmö, vilket var überawesome. Först kikade vi på ett par skor jag är helt kär i - de där sjukt snygga från Tiamo som var så populära typ i våras (lägger in bild nedan). Jag är lite efter, men vad gör man inte för att verka konstig. De var svåra att gå i och dyra, får fundera på saken (och invänta svar angående material. Det var omöjligt att få reda på i butiken om sulan var gjord av skinn, så jag har mejlat).Sen letade vi reda på Astrid och aporna-restaurangen som vi velat kolla upp ett tag. Allt där inne är veganskt, underbart. Efter varsin bit sojafärspaj, en chokladtryffeltårta till mig, kiwipannacotta till Johan och varsin varm choklad var vi lite fattigare, mycket mätta, och oerhört nöjda.


Bild inne


Jag rekommenderar den verkligen  - inte dyrt, ekologiskt, veganskt, blir det bättre? Bergsgatan, vid Möllan (åt Chokladfabriken till). Gå dit!

Lite mer vandrande, lite Arimans, lite bussåkande, lite awesomeness, Frida älskar, hejdå.


Lite i efterhand: Nytt år

Att det är ett nytt år har väl ingen lyckats missa.

Jag önskar att jag kunde räkna upp en massa spännande och intressanta grejer jag har hunnit med under året, men icke. Jag har gått i skolan, det är väl ungefär allt.

Nu ser vi fram emot ett ännu särigare år, kanske med en mer positiv vinkling.

Saker jag önskar mig av 2010:
*Att slippa Matte C. Och Idrott B. Och Spanska steg 3. Det skulle göra mig grymt lycklig.
*Mer energi
*Bra betyg
*Inga hemtentor
*Nytt roligt folk, kan det inte finnas för många av
*Ett bra sommarjobb
*Resa med Fliz :D :D :D :D :D
*Gå ner i vikt, tacksåmycket
*Komma en bit på vägen mot att bli den personen jag vill vara

Vad ska man säga

Ibland får jag ryck och bestämmer mig för att ändra mitt liv - göra det jag vill göra, bli det jag vill bli. Det går över rätt fort, sen är jag tillbaka här.

Det är alltid alldeles för kallt i mitt rum.

RSS 2.0